Op een heel gewone zaterdag was ik welkom bij het gezin van Ruth en Almeyda. Ze hebben twee heerlijke jongens, en een pakketje extra D. Dubbel D noemen ze het wel. Diabetes en Syndroom van Down. Ciro heeft het allebei.

Bezoekje naar de markt, aardbeien uitdelen aan iedereen, bakken in de keuken inclusief rondvliegend beslag, voetballen in de tuin, en lekker genieten van de overheerlijke kip.

Dagen die zo gewoon zijn, lijken niet de moeite waardt om vast te leggen, maar juist daarin, in de gewone dingen vindt het dagelijks leven plaats. Juist het rommelige, het genieten, het plagen, het huilen, het opvoeden en alles ertussen in.

Misschien moeten we vaker verhalen vertellen van het gewone en zien hoe "buiten" gewoon mooi het leven is. Want hier is connectie, liefde, en eerlijkheid.

Wordt je hier enthousiast van en wil je ook een kostbare herinnering van prachtige niet geregiseerde momentjes. Stuur me een berichtje en ik denk graag met jullie mee.

Woon je zelf in de buurt van Lelystad, weet dan dat Ruth de allerlekkerste baksels maakt, zeker het proberen waard. De bakkende Ruth!

Share this story