Documentaire en verhalende fotoreportage van twee meisjes en hun beer

Ooit was Beer bij Maira en Aimée komen wonen, wanneer dat precies was weet Beer niet meer. Beer heeft een mooi plekje gekregen tussen de andere knuffels op de kast. Vandaag is een nieuwe dag. Er staat iets te gebeuren, Beer voelt het aan zijn berenbuik.

Beer mag van de kast komen, de andere knuffels blijven achter en Beer mag mee in de auto. Maira en Aimée zitten er ook al in, ze rijden naar een natuurgebied. Daar aangekomen gaan ze allemaal de auto uit. Beer heeft er zo zin in. Wat zullen ze gaan doen? Spannend wel, Beer wordt meegenomen onder de arm van Maira, Ze lopen samen door hoog gras, het kriebelt een beetje onder zijn buik. Er zijn allemaal vrolijke bloemen om hen heen. Maira gaat op onderzoek uit en Aimée komt gelukkig achter hen aan. Dan komen ze bij water aan. Beer wordt onder de arm van Maira uitgehaald en mag gaan zwemmen. T is wel een beetje fris vindt Beer. Beer wordt steeds enthousiaster en wordt steeds van iets hoger in het water gegooid.

Beer zijn toet wordt een beetje modderig, maar hij vindt het helemaal niet erg, Maira en Aimée kijken zo blij dat hij het zelf ook wordt.

En verder gaat het avontuur, op zoek naar nieuwe plassen met water, diertjes, kleine steentjes en andere mooie dingen. Beer blijft af en toe even achter om te zwemmen als Maira en Aimée op zoek zijn.

Tjonge jonge, wat is Beer toch bereblij dat hij vandaag mee mocht. Zijn oogjes glimmen als nooit tevoren. Van zijn witte berenvel is niet veel meer over, maar wat Beer wel weet is dat vandaag een dag is om nooit te vergeten. Hij heeft vandaag geleefd!

Share this story