Een documentaire fotoreportage van opa en zijn kleinzoon.

Het begon met een klein ideetje (echt een aanrader, want zo ontstaan de mooiste momenten ;). Er werd gepolst of ik in was voor een tof uitje met opa en kleinzoon. Maar natuurlijk! Ik ben altijd in voor toffe uitjes. Twee grote voetbalfans die samen naar een voetbalwedstrijd van HUN favoriete club PSV gaan.

Ik weet niet wie er zenuwachtiger is... Ciro die niet weet wat hij gaat doen, zijn moeder die alles achter de schermen geregeld heeft of ik, omdat opa niet weet dat ik samen met hen op pad ga.

We hebben afgesproken op een carpoolplek waar ik sta te wachten. Nog een tikkeltje zenuwachtig, want ja .. opa weet niet wie er bij hem in de auto zal stappen. Als opa en Ciro komen aanrijden, zie ik twee grote grijnzen achter de voorruit verschijnen. Gelukkig zijn ze blij met de eerste verrassing 🙂 Tromgeroffel, dan komt de tweede verrassing voor Ciro: we gaan naar PSV! Hij is dolenthousiast. Als kers op de taart krijgen opa en Ciro zelfs een PSV-shirt. Het geluk kan niet op! En de wedstrijd is nog niet eens begonnen.

Dit uitje is gelijk mijn vuurdoop in een voetbalstadion, want zonder voetbalfans om mij heen, is dit voor mij een onbetreden wereld. Bij de ingangspoortjes werd het nog even spannend of ik wel naar binnen mocht. Wat ik wel niet van plan was met zo'n "grote" camera(ondertussen zijn er duizenden telefoons om mij heen met camera's)? Maar ja, zodra het een camera is met een beetje potentie gaan de alarmbellen af. Na een paar geruststellingen van mijn kant, mocht ik gelukkig toch doorlopen. 

Tijdens de wedstrijd heb ik ontzettend genoten van het koppie naast me, de verbondenheid tussen hun saampjes, het enthousiasme en fanatisme van alle voetbalfans. Je wordt zo snel meegesleept in een samenhorigheid.

Zo zie je maar weer dat een Thuisland reportage niet alleen mooi is voor je pasgeboren baby, maar voor alle momenten in het leven. Een reportage om stil te staan bij wat je nu gegeven is, zodat je het nu kunt vieren en later kunt koesteren!

Liefs,
Rebekka

Share this story