Winterbruiloft, Trouwen in Rotterdam, Trouwfotograaf

René heeft een Braziliaanse moeder en een Nederlandse vader, Kate (Katherina) is Russisch. Voor mij de eerste bruiloft met meerdere culturen en tradities.

De dag start in het centrum van Rotterdam waar René zijn dag begint met een lekkere koffie en croissant. Hij maakt zich klaar om straks Kate op te gaan halen. Kate is in hun eigen appartement ook in het centrum van Rotterdam zich aan het voorbereiden. Haar moeder helpt haar in een prachtige eenvoudige trouwjurk. Ze ziet er zo elegant uit. Er stopt een engelse taxi voor de deur waar René uit stapt. Bij de voordeur moet hij naar Russische traditie eerst geld betalen voordat hij de bruid mag ophalen. De oma van Kate geniet hier zichtbaar van. Voor haar is het de allereerste keer dat ze in Nederland is, en op haar leeftijd vind ik het zo dapper!

Samen met René , Kate en Oma reis ik naar het gemeentehuis van Rotterdam waar alle daggasten het bruidspaar staan op te wachten. Na een heerlijke vrolijke en mooie ceremonie verlaten René en Kate als pasgetrouwd stel de zaal. Liefdevolle felicitaties volgen.

Na de ceremonie is het tijd voor de Liefdes shoot. We lopen eerst even door de stad, het regent wel maar dat maakt echt niet uit voor de foto's. Daarna gaan we naar het hotel The James waar we foto's mogen maken. Ook dit is echt even anders dan buiten in de natuur, maar levert onverwacht zulke mooie beelden op. Dus ga je zelf trouwen in de winter, er zijn zoveel toffe alternatieven voor fotolocaties te bedenken.

Na de reportage gaan we naar Mooii in Rotterdam. Hier worden we opgewacht door de moeders van het bruidspaar. Naar russische traditie moeten ze eerst een hap nemen van het bruidsbrood (zonder handen) en daarna een glas champagne leegdrinken en kapot gooien. Vervolgens wordt het bruidsbrood uitgedeeld. Na allemaal getoost te hebben op het bruidspaar is het tijd voor het diner. Tijdens het diner wordt het nederlandse spel met de schoenen gedaan. De bruid neemt een schoen van zichzelf en van de bruidegom, en de bruidegom andersom. Ze moeten met de rug tegen elkaar vragen over elkaar beantwoorden doormiddel van de schoen in de lucht te steken. Dit levert hilarische momenten op.

De gasten beginnen tijdens het diner opeens Gorko Gorko te roepen en terwijl ze dit doen hoort het bruidspaar elkaar te blijven kussen zolang de gasten dit roepen, en dit duurde wel eventjes...

Na het diner is het tijd voor de bruidstaart en daarna komen de avondgasten en gaat de muziek aan. René en Kate openen de avond met een prachtige dans en de voetjes gaan van de vloer. Voor mij is het tijd om te vertrekken maar ik weet zeker dat het feestje hier nog even door zal gaan.

Fotograaf - Rebekka Photography

Pak - Misura Sartoria

Trouwjurk - LILY, designer Milla Nova, shop Aurora Moskou

Bloemen -  's Zomers 

Rings - Steinberg Trouwringen Centrum Rotterdam

DJ - Funky Music Machine

Make up en haar bruid - https://www.theglambar.nl/ 

Schoenen bruidegom  - Van Lier

Shoes bride - Kurt Geiger London, model STRIDE Zalando

Hair groom - Whoops kappers 

Taxi (mini) - https://www.huureenengelsetaxi.nl/

Venue - restaurant MOOII (http://www.restaurantmooii.nl)

Fotolocatie - The James hotel

Share this story